Известният руски военен блогър Игор Гиркин разкритикува неефективното използване на руските

...
Известният руски военен блогър Игор Гиркин разкритикува неефективното използване на руските
Коментари Харесай

ISW: Русия няма обучена пехота в Украйна

Известният съветски боен блогър Игор Гиркин разкритикува неефективното потребление на съветските военни сили в Украйна от въздушнодесантните войски (ВДВ), морската пехота и Спецназа.

Това се показва в дневния разбор за ситуаацията в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

 

На 20 април военният блогър твърди, че съветските сили разчитат на подразделенията на ВДВ, Спецназ и морската пехота за осъществяване на сухопътни офанзиви в Украйна заради неналичието на висококачествена пехота, макар че подразделенията на ВДВ и Спецназ първоначално не са готови за осъществяване на интервенции с комбинирано въоръжение.

 

Блогърът твърди, че пехотните елементи на ВДВ, Спецназ и Военноморските сили би трябвало да извършват предназначението си, а не да служат като елитни пехотни и щурмови групи на съветската войска в Украйна.

Военният блогър подлага на критика по-специално подразделенията на Спецназ за това, че не организират задоволително диверсионни интервенции и интервенции по набелязване на цели, както и подразделенията на ВДВ за това, че са прекомерно огромни и изискват скъпо профилирано съоръжение, което не е потребно в актуалните тактически действителности в Украйна.

Военният блогър твърди, че съветските военни няма да могат да възстановяват командването, ръководството и планирането на огромни интервенции, до момента в който не открият ясни функции за подразделенията на ВДВ, морската пехота и Спецназ.

 

Освен това блогърът признава, че от известно време съветските военни на процедура образуват леки пехотни елементи без превоз, макар че доктрината на съветската войска е ориентирана към мотострелкови (механизирани пехотни) елементи.

 

ISW по-рано оцени, че най-елитните сили на Русия - ВДВ и Спецназ - размиват бойната си ефективност и доктриналните си специалности с неприятно подготвен мобилизиран личен състав и доброволци заради огромните загуби, понесени в Украйна.

 

Критиката на военния блогър по отношение на потреблението на тези елитни сили в допълнение подсказва, че репутацията на тези елементи като елитна бойна мощ на Русия в Украйна е под въпрос.

 

По време на среща с представители на държавното управление на 19 април съветският президент Владимир Путин разпореди на съветския вицепремиер Марат Хуснулин да позволи проблемите на контролно-пропускателния пункт Гуково на украинско-руската граница.

 

Путин твърди, че персонално е минал през контролно-пропускателния пункт Гуково, който свързва Ростовска и Луганска област, когато се е прибирал от неотдавнашното си пътешестване в окупираните Луганска и Херсонска област.

 

Путин съобщи, че неприятните пътни условия на контролно-пропускателния пункт са довели до скупчване на цивилни жители и са принудили камионите, доставящи бързо развалящи се артикули, да чакат с часове, преди да преминат, което е довело до закъснение на доставките и повишаване на цените в окупираните територии. Путин добави, че някои камиони би трябвало да заобикалят напълно контролно-пропускателния пункт, защото пътищата са прекомерно тесни и на процедура не съществуват.

 

 ISW по-рано заяви, че съветски военни блогъри се оплакват, че съветските контролно-пропускателни пунктове на интернационалната митническа линия значително забавят съветските доставки на боеприпаси за фронтовете в Донецка област.

 

Неуспехът на Кремъл да приложи смислени интеграционни политики и да обезпечи сигурността на окупирана Украйна евентуално подкопава способността на Русия да обезпечава сили на фронтовата линия, както ISW към този момент е оценявала.

 

На 20 април Държавната дума на Русия одобри закон, който дава на членовете на Донецката и Луганската национална милиция (ДНР и ЛНР) статут на ветерани и може да се ползва за определени ЧВК или различен неточен личен състав, само че не преглежда категорично статута на групите на ЧВК като юридически лица.

 

Законът (приет на трето четене) дава статут на ветерани на членове на опълченските формирования на ДНР и ЛНР, които са се сражавали след първата инвазия на Русия в Украйна през 2014 година, както и на личен състав, служил в неуточнени организации, които  " способстват за осъществяването на дилемите на съветските въоръжени сили "  в Украйна.

Тази дефиниция евентуално ще разреши на Кремъл да даде статут на деец на определени чиновници на ЧВК, без да признава законността на ЧВК като Групата " Вагнер ", за която финансистът на Групата " Вагнер " Евгений Пригожин от дълго време води акция.

 

На 19 април Кремъл намали в служба командира на съветския Тихоокеански флот на фона на продължаващата неочаквана инспекция на готовността, която стартира на 14 април.

 

Руският вицепремиер и делегат на президента в Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев разгласи на 19 април " назначението " на командващия съветския Тихоокеански флот адмирал Сергей Авакянц в щаба, контролиращ съветските военни спортни тренировки и центрове за патриотично образование, което е очевидно понижение за един от най-високопоставените командни офицери в съветския флот.

 

Решението идва след месеци на тежки сражения в Източна Украйна, където съветската морска пехота не реализира военни триумфи.

 

На 20 април ТАСС заяви, че два източника, близки до управлението на съветския Тихоокеански флот, са декларирали, че актуалният командващ на съветския Балтийски флот адмирал Виктор Лиина може да поеме командването на Тихоокеанския флот, а заместник-началникът на Генералния щаб вицеадмирал Владимир Воробьов може да командва Балтийския флот.

 

Губернаторът на Красноярския край Александър Ус разгласи оставката си на 20 април, като се допуска, че е дал отговор на предлагането на съветския президент Владимир Путин да работи на федерално равнище.

Причината за покачването на Ус към този момент не е ясна, само че може да е част от напъните на Путин да ускори контрола върху районните чиновници.

 

Основни заключения

Кремъл намали в служба командира на съветския Тихоокеански флот Сергей Авакянц в границите на продължаващата неочаквана инспекция на готовността, която стартира на 14 април. Не е ясно дали Кремъл е намалил Авакянц заради неприятното му показване в настоящите инспекции или по други аргументи.Известен съветски боен блогър разкритикува потреблението от съветските военни на съветски въздушно-десантни (ВДВ), морски пехотни сили и Спецназ като фронтова пехота в Украйна.Държавната дума на Русия одобри закон за даване на статут на ветерани на членовете на Донецката и Луганската национална милиция, който евентуално би могъл да обхване личния състав на ЧВК, само че не признава публично формированията на ЧВК.Президентът на Русия Владимир Путин разпореди на съветския вицепремиер Марат Хуснулин да позволи проблемите на контролно-пропускателния пункт Гуково по време на среща с държавни чиновници, което демонстрира, че Русия продължава да насочва провокации към консолидираното на нелегално анексираната украинска територия.Руските сили продължиха лимитирани наземни офанзиви в региона на Кремина.Руски източници настояват, че украинските сили са траяли разследващата си активност северозападно от Сватово.Руските сили са траяли наземните офанзиви в региона на Бахмут, по фронтовата линия Авдеевка-Донецк и в западната част на Донецка област.Руските сили продължиха отбранителната си подготовка в Южна Украйна, опасявайки се от възможна украинска контраатака.Възможно е Кремъл да отстрани или деприоритизира формалните силови структури, следени от съветското Министерство на защитата (МО), и да позволи на частните военни компании (ЧВК) да одобряват техни бойци.Руските окупационни управляващи не престават да се насочват към украински младежи, с цел да затвърдят публичния надзор върху окупираните територии.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР